×

Over de Gulle Boergondiër

Al het goede van het platteland

Krelis van Weijdeveldt, grondlegger van De Gulle Boergondiër

Krelis van Weijdeveldt is een zoon van het Drentse platteland, een echte bourgondiër. Of beter, een Gulle Boergondiër, want Krelis komt uit een geslacht van vele generaties keuterboeren, die noest zwoegend hun karig brood verdienden op de arme zandgronden van de Drentse Hondsrug. Kreslis is geen boer, hij houdt niet van zijn handen in de modder. Maar van de rijke vruchten van het platteland houdt Krelis des te meer.

De ware liefde van Krelis ligt in het bereiden van een copieus maal. Hij koestert daarbij al het goede dat het Groninger en Drentse platteland te bieden hebben. Met liefde voor authentieke ingrediënten; pakjes, potjes en zakjes komen bij Krelis de keuken niet in. Krelis gaat terug naar de eenvoud van mooie smaakcombinaties, alles vers, zelfbereid en ‘onmeunig lekker’. 

 

De Gulle Boergondiër?

Krelis zwierf vele jaren langs Nedersaksische etablissementen en herbergen, waar hij de gasten verraste met zijn culinaire hoogtepunten. Maar op geen van deze plaatsen konden de gasten lang van zijn kookkunsten genieten, want nooit bleef hij ergens lang. Nu echter heeft Krelis zijn plek gevonden. In Drouwenermond, aan de Zuiderblokken 1, aan de Mondenweg, vond hij zijn droomplek. Dé stek waarin hij elke cent stak die hij spaarde om zijn droom te verwezenlijken, zijn eigen restaurant de Gulle Boergondiër.

Authentiek

De Gulle Boergondiër is ingericht als typisch Drentse boerderij, zoals Krelis die kent uit zijn jeugd. Met stal, opkamer, voorraadkamer en kapschuur. In de ruimtes met authentieke gebinten en spanten zag Krelis het al helemaal voor zich. Hier zou hij zijn gasten gaan ontvangen en vergasten op vele lekkernijen zoals zij die nog nooit geproefd hebben. Ingericht in de rustieke boerensfeer, met uitzicht op de prachtige, rietgedekte boerderij aan de overkant van de straat.

Ingrediënten

Hart en ziel legt Krelis in zijn gerechten. En dat begint al bij de ingrediënten. Daarvoor heeft hij zo zijn adresjes bij telers, kwekers en veehouders op het Noordelijke platteland. Krelis weet waar hij moet zijn voor de beste vruchten en groenten en het beste vlees, met liefde en zorg ambachtelijk geteeld. Met deze prachtige ingrediënten bereidt hij dagelijks een diversiteit aan authentieke boerengerechten. Klassiekers en eigen creaties wisselen elkaar daarbij af, zowel voor de vlees- of visliefhebber als voor de vegetariër en gasten die rekening moeten houden met een dieet.

Gij zult genieten!

Krelis biedt zijn gasten gelegenheid om uitgebreid te genieten van alle heerlijkheden die hij voor hen bereidt. Wie de Gulle Boergondiër betreedt, wordt ontvangen met een plank boerenhapjes bij het aperitief. Het buffet met voor- en hoofdgerechten wisselt veelvuldig, met al het goede dat het seizoen te bieden heeft. Soepen en sauzen worden er ambachtelijk getrokken, de kruidenboter is huisgemaakt naar eigen recept, de salades versbereid en het boerenbrood ambachtelijk gebakken. Ambachtelijk is ook het boerenijs dat te vinden is in het uitgebreide dessertbuffet van De Gulle Boergondiër. Want, zo is Krelis’ devies: "Gij zult genieten".

Krelis verwent u graag met zijn buffet of arrangementen! Reserveer snel via het formulier.